Valokuvasta tauluksi – luo omaa taidetta

Valokuvaus on suosittu harrastus, joka puhuttelee jokaista. Kamera seuraa mukana matkoilla, vierailuilla, juhlissa ja erilaisissa tapahtumissa, kuten konserteissa ja kilpailuissa. Valokuvaus on hauskaa, sillä tämän päivän kuvaamisessa ei välttämättä tarvita edes kameraa, vaan kuvaaminen käy vaivattomasti matkapuhelimella. Selfiet ovat tämän päivän kuuma trendi, joita jaetaan sosiaalisissa medioissa lukuisia kertoja päivässä.

Kun kyseessä ovat erityiset juhlat, kuten häät, ripille pääsy tai lakkiaiset, suunnataan kohti alan ammattilaista, joka kuvaa asiantuntevasti ja rutiininomaisesti ottaen täydellisen kuvan, joka koristaa kirjahyllyä tai seinää. Mutta kun päästetään luovuus valloilleen, löytyy valokuvauksesta aivan uusi ja värikäs maailma.

shutterstock_152624879

Valokuvien kehittämien käy tänään huimaa vauhtia, sillä kameran muistikortille talletetut digikuvat siirretään esimerkiksi tietokoneelle, jotta tämän jälkeen voidaan helposti valita parhaimmat kuvat, jotka lähetetään tietokoneen kautta langattomasti valokuvaamoon kehitettäväksi. Mutta miksi tyytyä tavallisiin valokuviin, kun teknologia tarjoaa lukuisia innovatiivisia mahdollisuuksia muokata valokuvista lähes mitä tahansa, kuten esimerkiksi hauskoja kuvakirjoja, seinäkalentereita tai upeita tauluja.

Persoonalliset tavat ikuistaa valokuvia

Kuvakirja on persoonallinen tapa ikuistaa omia valokuvia oikean kirjan muotoon. Kuvien lisäksi sivuille voidaan kirjoittaa tietoja kuvaushetkestä. Kuvakirjan tekeminen on helppoa ja nopeaa, sillä tavallisesti ladataan vain yrityksestä riippuen maksuton ohjelma, jonka avulla voidaan luoda omaan tyyliin sopiva kirja. Kokoja on yleensä useita, joten jokainen voi valita itseään miellyttävän kirjan koon. Luo jotain, jota voit katsella ja esitellä ystävillesi ja ikuista elämääsi kirjaksi.

Kirjojen lisäksi valokuvista voidaan luoda erikokoisia kuvatauluja, jotka sopivat erinomaisesti koristamaan kodin huoneita. Taulu sopii myös hienosti persoonalliseksi lahjaksi ja muistoksi esimerkiksi yhteisestä juhlahetkestä. Kuvatauluja toteuttaa esimerkiksi sivusto bgavalokuvausliike. Taulun tai kirjan sijaan voidaan valokuvia myös suurentaa haluamaansa kokoon, mikä tarjoaa useita eri mahdollisuuksia koristaa kotiaan kauniilla ja koskettavilla kuvilla. Suurennoksia voidaan tehdä jopa julistekokoon saakka, joten mahdollisuuksia on useita. Valokuviin vaikuttavat myös kehysten väri, koko ja muoto, joita löytyy lukuisia erimallisia. Kehysten valitseminen valokuvaan on hauskaa ja antoisaa, sillä sopivan valitsemisessa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi aiheeseen sopiva väri, materiaali ja muotoilu.