Toimiva nettisivu on monen asian summa

Nettisivustolla on nykypäivänä lukuisia vaatimuksia, ja pelkkä informatiivinen ja selkeä yritysesittely sivustolla ei enää riitä kävijöille entisen ajan tapaan. Sisällön täytyy olla monipuolista ja kiinnostavaa, jotta kävijät haluavat tutustua asiaan enemmän. Markkinointitarkoitukseen rakennettu hyvä nettisivu on tarkastettu ja oikoluettu monesta näkökulmasta ennen julkaisua. Sen tekstiä on hiottu, kuvia sommiteltu lukuisia kertoja, kunnes se on lopulta saatu vaatimusten veroiseksi paketiksi.

Mitä nettisivuilla halutaan saavuttaa?

Omien, yrityksen tai järjestön nettisivujen suunnittelu kannattaa aloittaa yksinkertaisella kysymyksellä, joka kysyy: Mitä varten ne luodaan? Halutaanko sivustolla jakaa tietoa, viihdyttää, hankkia lisää asiakkaita vai tarjota uusia yhteydenottomahdollisuuksia? Kun sivujen ydin on löytynyt, voidaan ryhtyä hommiin. Monet yritykset valitsevat nykyisin nettisivujen tekoa ja ylläpitoa varten ulkoistetun palvelun eli ammattilaisen, joka vastaa nettisivuihin liittyvistä asioista.Nettisivuja ei kannata nykyisin alkaa itse puuhastelemaan, ellei tietoa ja taitoa löydy, sillä tulos voi olla täysin päinvastainen alkuperäiseen verrattuna. Huonot sivut, vajaa palvelu ja virheet saavat monet asiakkaat perääntymään ja siirtymään ammattitaitoisemmin hallitulle kilpailijan sivuille.

Nettisivu on yrityksen käyntikortti

Toimiva sivusto on yrityksen näköinen. Esimerkiksi julkishallinnon viraston sivujen tulee näyttää erilaisilta kuin pelejä tuottavan yrityksen, sillä niiden ydinviesti ja asiakaskunta poikkeavat toisistaan. Onkin ensiksi tärkeää kirkastaa ajatus ja ydinarvot itselleen.Nettikasinon ulkoasulla ja yleisellä mielikuvalla on tärkeä rooli, sillä pelaaminen on pitkälti visuaalinen tapahtuma. Videopelien mainokset, kasvavat jättipotit ja kampanjat saavat pelaajan innostumaan ja klikkaamaan kiinnostavan tarjonnan pariin. Esimerkiksi Videoslots herättää pelaajan kiinnostuksen upealla grafiikalla ja mielenkiintoisella tarjonnalla.

Vähemmän on enemmän

Nettisivut internetin alkuajoilta ovat varoittava esimerkki siitä, kuinka sitä ei kannata hoitaa. Internetissä ja sosiaalisen median maailmassa vietetään yhä enemmin aikaa, ja sen myötä käyttäjät ovat muuttuneet yhä vaativimmiksi. Sivu, joka ei vetoa tai on epäselvä, vaihtuu salamannopeasti seuraavaan.Nettisivulla on aikaa vakuuttaa kävijä vain muutamia sekunteja. Kuvien ja tekstin tulee tukea toisiaan, ja halutun tiedon tulee löytyä heti. Etusivu on katseenvangitsija, joka kahlitsee asiakkaan sivulle ja johdattaa johdonmukaisesti kohti kävijän kaipaamaa tietoa.