Onnistunut valokuvameikki

Mitä tehdä kasvoille, kun tiedossa on tilaisuus, jossa otetaan virallisempia valokuvia tai on menossa valokuvaajalle esimerkiksi valmistujaispäivän kuvaukseen? Nykyään valokuvausharrastus on yhä suositumpaa ja kuvien ja videoiden jakaminen tuhansille ihmisille onnistuu sormen pyyhkäisyllä sosiaalisessa mediassa. Monelle saattaa nousta mieleen kysymys seuraava kysymys mieleen: Osaanko tehdä kauniin meikin kuvausta varten?

Huomaamaton pohjustus

Cosmopolitan antaa vinkkejä artikkelissaan miten näyttää hyvältä valokuvissa. Ensimmäisenä vinkkinä on, että kannattaa panostaa hyvään primeriin. Laadukas ja kevyt primer pohjustaa kasvosi ja meikki pysyy kauniina pitkään. Varsinkin morsiamelle tai kaasolle häissä, joissa päivä saattaa olla pitkä ja kuvat otetaan häiden ollessa jo kunnolla käynnissä, primer takaa tuotteiden pysyvyyden ja estää luomivärin eksymisen luomivakoon.

make up

Toinen valokuvausmeikin kannalta tärkeä asia on meikin pohjustustuote. Nykykamerat ovat niin tarkkoja, että paksu pohjustus näkyy kakkumaisena lopputuloksena kuvissa tai videolla. Meikkivoiteet, joissa on merkki HD (eng. high definition), lupaavat tuotteelta huomaamattomuutta. Tuote ei välttämättä ole kaikista peittävin, mutta HD televisiossa sitä käytetään myös miehille, sillä sen ei pitäisi erottua tarkassakaan kuvassa. Peitepuikko on meikkivoiteen valinnan ohella tärkeä seikka. Paras tuote on sellainen, joka peittää pienet virheet, muttei ole liian tumma eikä liian vaalea. Parhaat tuotteet sulautuvat oman ihosi sävyyn.

Kasvonpiirteiden kaunis korostaminen

US Weekly tarjoaa myös vinkkejä valokuviin. T-alue on ongelmallinen monille sekaihosta kärsiville ja Hollywood-tähti Debra Messingin meikkaaja suositteleekin puuteroimaan nenän ja otsan vielä kerran ennen valokuvan ottoa antamaan tuplavakuutuksen kiiltoa vastaan.

Toinen hyvä neuvo on muokata poskipäitä ja leukaluita laittamalla aurinkopuuteria poskipäiden ja leukaluiden alle. Samoin lisää kolmiulotteisuutta saat laittamalla poskipunaa poskipäille. Huulille meikkitaiteilijat suosittelevat persikan tai pinkin sävyistä huulikiiltoa. Neutraali kiilto saa hampaat näyttämään vaaleammilta mutta liiallista kiillon käyttöä kannattaa varoa.

Valmistaudu ajoissa

Mistä löytää tarvittuja tuotteita mahdollisimman edullisesti? Tavaratalojen meikkiosastot ovat hankala paikka aloittelijalle alekorista puhumattakaan. Yksi hyvä paikka tehdä omalle iholle sopivia meikkiostoksia on Salerunner, jossa on koottuna tuhansien eri liikkeiden kampanjoita. Hinnat tarkistetaan päivittäin ja sivustolta on helppo löytää etsimiään tuotteita.

Valokuvaukseen valmistautuminen kannattaa aloittaa ajoissa. Mieti kuvauksen tarkoitusta ja omaa tyyliäsi ja millaisia tuotteita sinä tarvitset kuvaukseen. Meikkiä kannattaa kokeilla kerran tai pari ennen varsinaista kuvaustilaisuutta. Onnistuneita kuvia kelpaa katsella pitkään ja onnistunut meikki kruunaa kauniin kuvan.